Това, с което най-много се гордеем в BECK’S, е независимият дух и стремежът да сме верни на себе си. Обичаме иновациите и предизвикателствата и се стремим да бъдем вдъхновение за нашите почитатели. Да бъдем онзи подтик, който да те накара да предизвикаш себе си, за да отключиш истинската си същност и да я разкриеш пред света. Да изоставиш хилядите „ами ако...“ и да се впуснеш смело в собственото си приключение. За да живееш така, както се чувстваш.
Музиката е ултимативната платформа, чрез която да изразиш себе си. Тя ти дава свобода да разкриеш истинската си същност. Затова BECK’S и музиката  вървят ръка за ръка и вдъхновяват почитателите си да отключат собствения си ритъм.  Да изразят себе си чрез любовта си към музиката, да се свържат помежду си и да бъдат част от голямата общност на BECK’S.

От самото начало пивоварна Kaiser произвежда бирата си според Закона за чистотата на бирата от 1516 г.

Днес, почти 150 години по-късно, ние продължаваме да произвеждаме BECK’S по рецепта, съгласно този закон. В нея влизат единствено 4-те златни съставки: вода, ечемик, хмел и мая. Благодарение на това, BECK’S се е превърнала в легенда, вие винаги можете да разчитате на нейния непроменен, свеж, леко горчив вкус и характерен светлозлатист цвят.

Духът на свободата и нестандартните решения винаги са били ядрото на BECK’S още от самото начало.
Поради недостиг на кафяво стъкло, необходимо за бутилките, основателят на BECK’S Хайнрих Бек взима решение да използва зелени стъклени бутилки, превръщайки BECK’S в първата немска марка бира, предлагана в различен цвят бутилки.
Емблематичната зелена бутилка на BECK’S е изключително разпознаваема и открояваща се сред морето от кафяви бирени бутилки по онова време.

Основателят на BECK’S Хайнрих Бек бил прогресивно мислещ и мечтател по природа. Той използва герба на Бремен – ключа - като част от първия етикет на BECK’S. Така бременският символ на свободата e свързан с BECK’S вече повече от 140 години.